Hem » Skuldfritt liv » Resultat månad 5

Resultat månad 5

Den femte månaden av mitt nya liv är nu över. Alla mina mindre skulder är betalda och jag kan nu fokusera på att betala av mina lite större skulder. Mina uppoffringar hittills har inneburit att jag nu har nästan 1000 kr extra varje månad som tidigare gick till att betala av på olika lån. Det känns mycket skönt att veta att min uppoffringar redan har fått en permanent effekt. Även om jag skulle avbryta mitt projekt nu så skulle jag ändå har mer pengar över varje månad.

Kan nu klippa mina kort om jag vill eftersom skulden är betald.
Kan nu klippa mina kort om jag vill eftersom skulden är betald.

Jag har haft ett antal oförutsedda utgifter denna månad. Detta har lett till att jag bara kunde spara 2700. Jag tror jag måste börja sätta av mer pengar i början av månaden för att kunna spara mer. Min disciplin är fortfarande inte bra nog för att kunna spara pengar som finns kvar på mitt konto. Jag slösar fortfarande bort pengar som skulle kunna sparas. Nästa månad har jag arbetat mot mitt mål i 6 månader och jag kommer då utvärdera hur mycket jag tror jag bör sätta av i början på månaden.

En positiv aspekt är dock att jag fortsätter att jobba mycket extra och jag kan numera jobba i princip så mycket som jag vill. Min kompetens nivå efter internutbildningen innebär numera att jag alltid behövs någonstans. Denna månad tjänade jag 5100 extra. Ett nytt rekord !

Totalt kan jag betala av 7800 extra på mitt lån.

Resultat efter månad 5:

  • 193 300 studieskuld (Ingen betalning)
  • 109 500 Billån (vanlig månatliga betalning)
  • 19 400 personlån (vanlig månatliga betalning + 5100 extra)
  • 0 kreditkortsskuld (slutbetald)

Totala skulder: 343 800 (total minskning av skulder 57 800)

Jag har bestämt mig för att inte flytta. Känns inte som jag tjänar tillräckligt på det. Skulle vara dyrt att lägga mina saker i lager och jag kan inte få tillräckligt för bilen för att göra det värt att sälja den. Jag kommer dock försöka hitta en större lägenhet i ett mer centralt läge.