Hem » Samla dina lån

Man kan spara mycket pengar genom att samla sina lån. Alla som vill bli skuldfria bör definitivt samla sina lån. Det gör det mycket lättare att bli skuldfri. Även om du inte har som mål att bli skuldfri bör du överväga att samla dina lån eftersom det gör det lättare att klara av sina månatliga kostnader. Du kan ofta spara flera hundra kronor i månaden i avgifter genom att samla sina lån.

Vad innebär det att samla sina lån?

tusen kronorAtt samla sina lån innebär att man ansöker om ett nytt lån som man använder för att betala av alla sina andra lån. Med detta avser man normalt alla sin privatlån, Sms-lån, kreditkortsskulder och konsumentkrediter. Man behåller vanligtvis sitt villalån och andra lån med låg ränta som de är. Man minskar med andra ord hur många lån man har.

Varför bör man samla sina lån?

Det finns flera olika skäl att man bör samla sina lån. De viktigast anledningarna att göra det är.

  • Man minskar antalet betalningar man måste göra varje månad. Man behöver bara betala på en skuld istället för flera vilket spar tid och administration.
  • Man kan minska sina månatliga kostnader. Genom att ta ett nytt lån med en längre löptid kan man minska sina månatliga kostnader. Detta kan ofta göra en betydande skillnad för hur mycket man måste betala varje månad. Jag rekommenderar att du göra en extra betalning med de pengar du sparar varje månad för att bli skuldfri snabbare.
  • Du kan sänka dina räntekostnader. Genom att välja ett bra lån kan du ofta sänka dina räntekostnader genom att samla alla din lån med högre ränta i ett enda privatlån med lägre ränta. Detta kan betyda betydande besparingar.
  • Du förbättrar din kreditprofil genom att minska antalet lån du har.
  • Du minskar hur mycket du betalar i avgifter varje månad. Många konsumentkrediter och andra dyra krediter tar ut en faktureringsavgift varje månad när de skickar en faktura. Genom att samla dina lån eliminerar du mycket av dessa kostnader. Genom att sätta ditt nya lån som en autobetalning kan du ofta eliminera faktureringsavgiften helt.
  • Det är ett aktivt sätt att ta tag i sina finanser. Detta kan ofta motivera till fortsatta förbättringar.

Hur gör man om man vill samla sina lån?

Om du vill samla dina lån skall du börja med att göra en lista över alla dina lån och hur mycket du har kvar att betala. Ring upp varje kreditgivare och se hur mycket det skulle kosta att betala av varje lån nu. När du vet hur mycket det skulle kosta att betala av varje lån skall du summera dessa kostnader för att se hur mycket du behöver låna för att betala av alla dina skulder. Det är ofta bra att lägga till lite extra på lånet ifall du måste betala någon avgift som du glömde när du summerade dina lån. Om du när du har betalat alla lån har dessa pengar kvar bör du använda dem för att betala av på ditt nya lån.  Spendera dem inte.

sparaNär du vet hur mycket du behöver låna skall du jämföra olika lån för att se vilket lån som är det bästa billigaste alternativet för dig. Jag rekommenderar att du använder samlalån.se för att hitta det bästa lånet när du vill samla lån och krediter i ett nytt lån.Det finns dock en rad andra webbsidor som erbjuder liknande tjänster.

När du har bestämt dig för vilket lån som är det bästa alternativet för dig är det dags att ansöka om det lånet. Förhoppningsvis blir du beviljad det lån du behöver för att samla dina lån. Om du blir förnekad lån bör du ansöka om det nästa bästa lånet du hittar.

Du bör betala av samtliga dina andra lån så snart pengarna kommer in på ditt konto för att minimera risken att du använder dem till något annat.

Kan man samla sina lån om man har betalningsanmärkningar?

Ja. Det är möjligt att få ett nytt lån för att samla dina lån även om du har betalningsanmärkningar. Det är dock bra om det har gått minst 6 månader sedan du fick din senaste anmärkning. Att samla sina lån tyder på att du försöker ta ansvar för och förbättra din ekonomi. Många företag låter dig därför låna om du vill samla dina lån även om du annars inte skulle få låna pengar.

Utbudet av låneföretag som du kan använda dig av kommer dock vara lite mindre om du har betalningsanmärkningar och det är troligt att du kommer få betala en högre ränta än du skulle få betala om du hade en perfekt ekonomi. Du kommer successivt få tillgång till bättre räntor igen allteftersom din ekonomi förbättras.

Är det något speciellt man skall tänka på?

Ja. Det viktigaste som du skall tänka på om du vill samla dina lån är att komma ihåg alla låna tillräckligt att du kan betala av alla skulder. Det är viktigt att du inte glömmer något lån. Om du gör det kan det bli svårt att ha råd med dina månatliga betalningar. Av samma anledning är det mycket viktigt att du väljer en låneperiod som ger dig en månatlig betalning som du har råd med.

Ett avslutande tips är att alltid berätta i din ansökan att du ansöker om lånet för att samla dina lån och minska dina månatliga kostnader. Att du inte vill ha ytterligare ett lån utan att du tänker betala av dina andra lån med pengarna du får och att anledningen att du ansöker om ett lån är att du vill ta ansvar för och förbättra din ekonomi.