Hem » Tjäna Extra Pengar

Att minska sina utgifter är ett bra sätt att spara pengar och betala av sina skulder. Det finns dock en gräns för hur mycket man kan minska sina utgifter. Speciellt om man vill behålla en viss levnadsstandard. För att kunna spara mer eller betala av dina skulder snabbare måste man öka sina inkomster. Det finns många sätt att göra det. Detta är sant oavsett vilken bakgrund och vilken utbildningar du har. Det finns alltid legala sätt att tjäna extra pengar. Även om du bara kan tjäna lite extra pengar varje månad så kan det få stor effekt på hur snabbt du kan bli skuldfri. Detta beror på att alla pengar du tjänar kan gå direkt mot dina skulder eller dina sparmål.

Det finns ett flertal olika sätt att tjäna extra pengar. Några av de mest populära är:

Övertid / Extra skift

overtidEtt enkelt och effektivt sätt att tjäna pengar är att erbjuda sig att jobba extra skift och övertid när arbetsgivaren så önskar. På detta sätt behöver man inte leta efter ett extra jobb och man framstår som en bra anställd. Att alltid finnas där när arbetsgivaren behöver det kan också hjälpa till att skapa ett gott rykte inom företaget och hjälpa dig få framtida befordringar. Något som i sin tur ger högra lön

De flesta arbetsplatser behöver någon som kan hoppa in och jobba extra när någon är sjuk eller på semester. Lönen kan också ofta vara mycket bra när du jobbar övertid,

Om du jobbar extra för att kunna spara mer pengar eller för att kunna betala av dina skulder så är det väldigt viktigt att du håller reda på hur mycket du har jobbat extra och sätter av lönen för detta till ditt sparkonto direkt när du får den. Låt inte dina extra pengar stå på ditt vanliga konto för då riskerar du att spendera dem. Att jobba extra och använda den extra lönen specifikt för att betala av sina lån är ett mycket bra sätt att snabbt bli skuldfri.

Byta lån

Det kanske verkar konstigt att jag nämner att byta lån som ett sätt att tjäna extra pengar.  Faktum är dock att det kan vara ett enkelt och snabbt sätt att tjäna pengar.  Genom att bara lägga några få timmar på att hitta ett bättre lån och samla sina skulder så kan man ofta sänka sina betalningar med många hundralappar i månaden. Pengar man kan lägga på att göra extra betalningar.   Var inte rädd att tänka utanför ramarna när du letar ett nytt lån. Ibland kan t.ex. ett Norskt forbrukslån vara ett bättre alternativ än ett svenskt lån, ibland kanske ditt fack erbjuder det bästa lånet osv.  Gör vad du kan för att hitta ett lån med låg ränta och samla alla dina skulder där.

Extrajobb

Om du inte redan har ett jobb eller om det jobb du har inte erbjuder många chanser till övertid så kan det vara en bra ide att skaffa ett extrajobb. Innan du skaffar ett extrajobb är det mycket viktigt att du tänker igenom din situation noga och försäkrar dig om att du kan fortsätta att göra ett bra jobb på ditt vanliga jobb även om du jobbar extra. Det är viktigt att du inte blir sen till ditt vanliga jobb på grund av ditt extra jobb eller att du blir för trött för att göra ett bra jobb. Ett exempel på ett cykelbudextra jobb som kan vara problematiskt att ha eftersom man lätt blir för trött på jobbet är tidningsbud. Ett jobb som kräver att man börjar mycket tidigt på morgonen. Ett idealt extrajobb är ofta ett jobb som låter dig jobba några timmar på kvällen eller på helgerna. Ett jobb som inte stör ditt arbetsliv eller din sömn utan enbart tar upp tid du normalt skulle spendera i hemmet.

En fördel med ett extra jobb är inte bara att det ger extra pengar utan också att man får mindre tid att spendera pengar. Om man jobbar blir man inte frestade att gå ut med sina vänner.

Ett extra jobb är ett bra sätt att tjäna extra pengar men kan vara mycket påfrestande både fysiskt och mentalt. Det kan vara värt denna uppoffring för att kunna bli skuldfri snabbt eller för att bygga en liten buffert.

Lönen du får från ditt extra jobb bör genast sättas av till ett speciellt konto eller användas för att betala av på sina skulder. Låt dem aldrig stå kvar på ditt lönekonto.

Frilansjobb

Frilansjobb kan vara ett bra alternativ till ett vanligt extrajobb. Att göra saker på frilansbasis för med sig många fördelar. Den största fördelen är den frihet som det erbjuder. Du kan göra jobbet när det passar dig utan att det stör ditt jobb eller resten av ditt liv. Du bestämmer själv hur mycket eller hur lite du vill jobba varje vecka.

Internet har gjort det tämligen lätt att hitta frilansjobb. Webbsidor såsom freelancer och upworks erbjuder 1000 jobb att välja bland. Du måste ofta acceptera en lägre lön till att börja med. När du har gjort några jobb med bra rating från uppdragsgivaren kan du börja höja din lön.

Sälja saker på tradera

Internet har gjort det väldigt enkelt att börja tjäna pengar genom att köpa och sälja saker på olika auktionssajter såsom eBay och Tradera, Du kan använda internet både för att sälja saker som du inte längre behöver och för att sälja saker du tillverkat själv.

Starta en Webbsida

webbsidaAtt starta en webbsida kan vara ett bra sätt att tjäna extra pengar och det kan på sikt ge relativt stora inkomster. En stor fördel med att starta en webbsida är att man kan skriva den runt ett ämne man är intresserad av och detta gör arbetet mycket roligare. En annan fördel är att man kan arbeta så lite eller så mycket tid som man vill. Om man har mycket tid en vecka kan man expandera sin webbsida eller starta en ny webbsida. Om du har mindre tid en vecka så kan du spendera mindre tid på din webbsida.

Det är viktigt att komma ihåg att det tar tid för en webbsida att börja tjäna pengar. Den första månaden, eller t.o.m. de första månaderna kanske du bara tjänar några få kronor. Det är först när din webbsida har hunnit växa sig lite större som den börjar tjäna mer pengar. När detta händer kan du dock ofta börja tjäna många tusen varje månad. Detta relativt oberoende av hur mycket jobb du lägger på webbsidan varje dag. Att Starta en webbsida innebär alltså att man byter tid nu mot framtida vinster.

Det kan vara en underbar känsla att se att pengarna börjar rulla in och se hur den energi man har lagt ner nu börjar hjälpa till att betala av ens lån. Det finns inga gränser för hur många webbsidor man kan ha eller hur mycket pengar man kan tjäna.