Hem » Skuldfritt liv » Flytta till centrum

Flytta till centrum

centrumJag har blivit erbjuden en liten lägenhet i centrala stan. Den är mycket mindre än den jag har nu och mindre än vad jag egentligen vill ha. Jag funderar dock fortfarande på att ta den då jag tror att detta skulle kunna vara det rätta beslutet på lång sikt. Anledningarna till detta är flera.

  • Hyran är 5700 i månaden. Detta innebär att jag minskar mina utgifter med 1200 kr i månaden om jag flyttar.
  • Restiden till jobbet kortas med 40 minuter om dan. Om jag tar lägenheten kan jag gå till jobbet på ca 10 min eller komma ditt på 3 minuter med bussen. Om jag tar den kommer jag nog gå för att slippa köpa ett busskort.
  • Om jag tar lägenheten skulle jag kunna sälja min bil. Jag vill egentligen inte sälja den eftersom jag gillar mina bil och kommer förlora så mycket pengar jämfört med köpepriset. Vet inte ens om jag kan få igen hela lånebeloppet. Att sälja den skulle dock föra mig mycket närmare en skuldfri tillvaro och närmare mitt mål om att ha ett eget hus. Det kan vara en kortsiktig uppoffring som ger många fördelar på sikt.

Jag måste fundera på hur jag vill göra. Skall börja med att se exakt vad jag kan få för bilen och hur mycket det skulle kosta att ha mina saker som inte får plats i den lilla lägenheten i ett lager tills jag kan köpa ett hus.