Hem » Skuldfritt liv » Månad 9

Månad 9

Det har varit en mycket intressant och rolig månad. Jag har spenderat betydligt mer pengar än jag borde ha vilket tyvärr innebär att jag inte ha kunnat spara så mycket som jag borde ha sparat. Eftersom mina månatliga kostnader har gått ner mycket sen detta projekt började så har jag dock trots detta lyckats göra en relativt stor extra betalning på mina lån.

pizzaJag har saknat relativt mycket från Sverige under min tid i Tunisien och jag har därför köpt relativt mycket som jag annars inte skulle ha köpt. Jag har spenderat upp 3 månaders uppdämt behov. Detta har inkluderat allt från falukorv, till pizza, kanelbullar och prinsesstårta. Jag förväntar mig dock inte att detta behov skall bestå nu när jag är tillbaka.

Min arbetsgivare är mycket nöjd med mitt arbete under tiden i Tunisien. Det verkar just nu mycket troligt att jag kommer få följa med på ett nytt uppdrag i Saudiarabien och det ser även ut som jag officiellt kommer få en bättre arbetstitel, mer ansvar och mer betalt. Detta kommer om det sker innebära regelbundna längre resor och är något jag ser fram emot. Det är dock ett jobb som de flesta lämnar efter några år eftersom det är väldigt svårt att balansera ett familjeliv med all frånvaro. Detta är också krävande eftersom man i princip jobbar 7 dagar i veckan medan man är bortrest. Eftersom jag är singel är jobbet dock en dröm som ger bra betalt och låter mig se världen.

Jag har inte arbetat fullt så mycket extra som jag brukar denna månad eftersom jag behövde villa ett par helger efter jag kom hem. Jag har därför bara tjänat 2900 extra denna månad. Jag har lyckats spara 2300. Detta innebär att jag kan betala av 5200 extra på billånet.

Resultat efter månad 8:

  • 190 600 studieskuld (Ingen betalning)
  • 68 300 Billån (Amortering + 5200 extra)

Totala skulder: 267 600 (total minskning av skulder 121 100)