Hem » Skuldfritt liv » Månad 8

Månad 8

Ledsen att det har varit länge sedan jag uppdaterade denna blogg. Det var som jag misstänkte svårt att hitta tillfälle att uppdatera bloggen medan jag arbetade utomlands. Jag skall inte säga att jag aldrig hade tillfälle att göra det men det kändes aldrig som en prioritering.

Jag har gjort stora framsteg mot mina mål medan jag har varit borta. Jag kunde spara mycket mer än vanligt då jag inte hade många av mina vanliga utgifter medan jag var utomlands. Jag hade tur och en vän hyrde min bil medan jag var borta. I utbyte mot detta betalade min vän mitt billån under dessa månader. Något vi båda tjänade på.

utomlandsOm jag blir ombedd att arbeta mer utomlands kommer jag att försöka att hyra ut min lägenhet när jag är borta. Detta kan dock eventuellt vara svårt p.g.a. dess relativt ocentrala läge. Om jag kan hitta en mer central lägenhet skulle det vara lättare att hyra ut den och det skulle t.o.m. eventuellt vara möjligt att hyra ut den till företaget som jag jobbar för eftersom de behöver lägenheter för gästarbetare som kommer från utlandet.

Jag kommer inte att detaljrapportera utvecklingen medan jag har varit borta utan nöjer mig istället med att ge dig en allmän överblick om hur situation nu ser ut. Jag har under de senaste 3 månaderna lyckats betala ca 54 000 extra på mina lån. Detta beror på mycket högre inkomster än vanligt och låga utgifter.

Jag har nu bara ett lån att betala av varje månad. Tyvärr är det också den största betalningen, billånet.

Resultat efter månad 8:

  • 190 600 studieskuld (normal avbetalning)
  • 77 000 Billån (Har lyckats betalat av 35 000 extra)
  • 0 personlån (helt avbetald, 19 000 extra)

Totala skulder: 267 600 (total minskning av skulder 112 400)

Allt har gått mycket bättre än jag någonsin vågat drömma om hittills. Jag kan inte förneka att jag har haft mycket tur och fått chanser jag inte kunde ha förutsett. Å andra sidan så tror jag inte att jag skulle ha fått några av dessa chanser om jag inte hade startat detta projekt och försökt ändra mitt liv.