Hem » Skuldfritt liv » Månad 3

Månad 3

Denna månad har det känts lite lättare att att undvika onödiga utgifter och jag har spenderat mycket tid på att fundera på hur jag skulle kunna minska mina kostnader ytterligare. Det känns otroligt skönt att redan ha blivit av med ett par skulder och det känns mycket motiverande att veta att om allt fortsätter att gå som det har gått så kan mina kreditkortsskulder vara betalda nästa månad.

trottJag känner dock att det börjar påverka mig lite att jobba så pass mycket som jag har jobbat de sista tre månaderna. Att jobba mer har som som jag sa i mitt förra inlägg fått mitt jobb att kännas roligare och har gett mig nya möjligheter men jag tror ändå att jag relativt snart kommer behöva ta några dagar och bara slappna av. Ta några dagar för att vila.

Men det kan också vara att det är ganska mörkt denna tid på året och jag blir alltid lite trött under hösten. Vi får se hur jag känner mig nästa månad.

Min utbildning på jobbet som jag pratade om i ett tidigare inlägg går bra och jag bör vara klar med den under nästa vecka.

Jag har lyckats undvika de flesta onödiga utgifter denna månad. Jag är dock tvungen att betala av på CSN vilket är en relativt stor kostnad som förhindrar mig att betala av så mycket som jag skulle vilja på andra lån. Men jag skall inte klaga då mina totala skulder fortfarande minskar.

Denna månad lyckades jag spara 4300 och jag lyckades jobba nog med extra pass för att få 4600 extra i lönekuvertet. Jag har med andra ord 8900 extra att betala av mina skulder mer. 2700 av dessa går till att betala av på studielånet.

Resultat efter månad 3:

  • 193 300 studieskuld (Kvartalsbetalning)
  • 116 500 Billån (vanlig månatliga betalning)
  • 25 500 personlån (vanlig månatliga betalning)
  • 8 300 kreditkortsskuld (Betalt ränta plus 6200 kr extra)

Totala skulder: 343 800 (total minskning av skulder 36 200)