Hem » Skuldfritt liv » Resultat månad 1

Resultat månad 1

Nu är första månaden över och jag skall inte hävda att det har varit lätt. Det har  ibland varit mycket jobbigt att undvika onödiga kostnader och bryta dåliga vanor. Jag skulle vilja säga att det börjar bli lättare men detta är verkligen inte fallet. Om något så känner jag bara ännu mer för att slösa pengar frestelsepå mig själv. Jag vet dock att jag egentligen inte njuter särskilt mycket av att göra det så förhoppningsvis kan jag stå emot frestelsen.

Jag måste dock säga att jag är mycket förvånad över hur snabbt man kan se resultat om man verkligen dedikerat sig själv till att minska sina skulder. Jag har under första månaden nått längre än jag trodde skulle vara möjligt. Jag skall dock erkänna att jag har haft lite hjälp av oförutsedda förutsättningar. Jag har fått möjligheten att jobba extra mer än jag trodde var möjligt. Jag har fått jobba extra under två helger. Detta hjälpte mig inte bara att öka mina inkomster utan också  att minska mina utgifter då jag inte kunde vara ute och spendera pengar när jag jobbade.

Mina chef har berättat att han ofta har svårt att hitta folk som vill jobba extra på helgerna och att det troligtvis kommer finnas många chanser att jobba mycket mer om jag vill göra det. Detta känns mycket bra men är kanske inte direkt förvånande. Jag har tidigare aldrig jobbat extra på helgerna och det är nog många andra som inte heller vill det. Jag rekommenderar alla som vill betala av sina skulder att de pratar med sina arbetsgivare. Jag gissar att det finns många andra arbetsgivare som har svårt att hitta folk som vill jobba extra på helger. Det är ett mycket praktiskt sätt att tjäna pengar och minska sina utgifter.

Något annat som jag inte hade tänkt på är att lönen är bättre på helgen så att man tjänar mer än man annars skulle göra.

Så här ser situationen ut efter första månaden.

Jag lyckades spara 3400 kr. Detta är bra men denna summa kommer troligen vara bättre nästa månad då mina fasta utgifter minskar såsom diskuterat i mitt förra inlägg.

Genom att jobba extra så mycket som möjligt lyckades jag tjäna 4400 mer än jag vanligtvis gör. Detta innebär att jag kan betala av 7800 extra på mina skulder denna månad.

Resultat efter första månaden:

  • 196 000 studieskuld (ingen betalning denna månad)
  • 123 500 Billån (vanlig månatliga betalning)
  • 26 500 personlån (vanlig månatliga betalning)
  • 16 000 kreditkortsskuld (Bara betalt ränta)
  • 6000 datorlån (månatlig betalning plus 1800 extra betalning)
  • 0 TV (betalade av hela lånet. Detta minskar min månatliga kostnader med 199 kr)

Totala skulder: 368 000 (total minskning av skulder 12 000)